Güncel Haberler

RESMİ: Unics Kazan, John Brown ile Anlaştı

Yeni sezonda 7DAYS EuroCup şampiyonluğuna oynaması beklenen takımlardan biri olan Unics Kazan, pota altı rotasyonunu önemli bir takviye yaptı.

Adı Venezia ile de anılan ve bu sezon Brindisi‘de sergilediği performansla dikkatleri üstüne çeken John Brown ile yeni sezon için anlaştılar.

2.02 metre boyunda olan 28 yaşındaki solak uzun, bu sezon Serie A’da 21 maçta ortalama 30.7 dakika süre alırken 11.8 sayı, 6.1 ribaund, 1.4 asist, 1.9 top çalma ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 13 maçta ortalama 24.3 dakika süre alırken 11.6 sayı, 4.9 ribaund, 1.2 asist, 1.5 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Hatırlayacağınız üzere Unics, 5 numara için de Jordan Morgan ile anlaşmıştı. Dolayısıyla şimdi yaptıkları Brown hamlesini çok mantıklı bulmadım çünkü aynı tipte iki uzunları olacak. İkisinin de dış şut tehditi yok ve iki uzun da boyalı alanda vakit geçirmeyi seven, savaşçı, ribaundçu, orta seviyede skor katkısı veren isimler. Elbette mobil olmaları ve çabuk olmaları savunmada da açık alan basketbolunda da büyük artı ama günümüz basketbolunda uzunların özellikle 4 numaraların dış şut katkısı da kritik. Brown’un ribaundlar, fiziksel oyun ve mobilite konusunda EuroCup seviyesinde de değer katacağını faydalı olacağını düşünüyorum ama Morgan ile beraberlerken özellkle hücumda saha içi yerleşimlerinde sorun yaşayabilir Unics.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …