Güncel Haberler

RESMİ: Muhsin Yaşar, Tofaş ile Devam Ediyor

Yeni sezonda 7DAYS EuroCup’dan FIBA Şampiyonlar Ligi‘ne transfer olan Tofaş, önceliği iç transfere vermiş durumda.

ING Basketbol Süper Ligi‘nin son yıllardaki en başarılı ve istikrarlı takımlarından biri olan Tofaş, koç Ene ile yeni sezon için anlaştıktan sonra onun da takımda kalmasını çok istediği, kontratı sona ermiş olan Muhsin Yaşar ile 1+1 yıllık yeni bir kontrat imzaladı.

Bir diğer Şampiyonlar Ligi temsilcimiz Türk Telekom da genç uzun ile yakından ilgileniyordu.

2.08 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç uzun, bu sezon BSL’de 23 maçta ortalama 15.1 dakika süre alırken 9.7 sayı, 3.0 ribaund ve EuroCup sahnesinde ise 16 maçta ortalama 15.3 dakika sahada kalırken 7.4 sayı, 2.6 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Milli takım formasını da giymeye başlayan Muhsin, koç Ene ile beraber her geçen yıl kendisini çok iyi geliştiren bir uzun. Gerek alçak posttaki etkinliği gerekse orta mesafeden gönderdiği, Kaya Peker’i anımsatan göz yaşı damlaları ile sahada kaldığı kısa sürelerde bile takıma iyi bir skor katkısı verebiliyor. Bunun dışında fiziksel temastan kaçmaması ve alçak postta atletik, sert uzunlarla da boğuşabilmesi onu değerli bir alternatif yapıyor. Bu sezon Williams’ı çok iyi yedeklemişti ve yeni sezonda da koç Ene’nin benche döneceği zaman en güvendiği isimlerin başında gelecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …