Güncel Haberler

FLAŞ: Anadolu Efes, Bulgar Forvet ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague ve ING Basketbol Süper Ligi‘nde sezon askıya alınana kadar lider olan ve en büyük şampiyonluk adayı konumundaki Anadolu Efes, yeni sezonun hazırlıklarına başladı.

Geçtiğimiz yaz lacivert beyazlılar ile 1 yıllık kontrat imzalayan Peters beklentileri karşılayamamıştı. Her ne kadar sezon ortasında kadroya katılan Singleton ile beraber iyileşen Moerman da 4 numara pozisyonda alternatif olsalar da koç Ataman, sisteminde kritik olan bu rol için bir takviye daha yapmak istiyor.

Lacivert beyazlıların geçtiğimiz sezonlarda da ilgilendiği bir isim, Yunan pasaportu da bulunan Bulgar forvet Sasha Vezenkov tekrar gündeme gelmiş durumda. Olympiakos ile 2 yıllık kontratını dolduran genç forvet için Panathinaikos da temsilcimiz ile beraber devreye girmiş durumda. Diğer yandan Bulgar forvete yakın kaynaklardan gelen haberlere göre oyuncunun önceliği Olympiakos ile yola devam etmek olacak.

2.06 metre boyunda olan 24 yaşındaki Vezenkov, sezon askıya alınana kadar 26 maçta ortalama 14 dakika süre alırken 7.1 sayı, %45.9 3sayı, 2.0 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. Özellikle koç Bartzokas’ın göreve gelmesiyle etkinliği artan solak oyuncu etkili dış şutları ile koç Ataman’ın sisteminde çok daha fazla ön plana çıkabilecek potansiyele sahip. Bu transfer gerçekleşirse koç Ataman’ın bu sezon denediği gibi Singleton’ı daha çok 5 numaraya kaydırması ve iyileşen Moerman ile birlikte Vezenkov’un 4 numaradaki dakikaları paylaşması beklenebilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …